Bilindiği üzere, 2020 yılında ortaya çıkan ve hâlâ etkisini devam ettiren Koronavirüs (Covid-19) salgını kapsamında alınan tedbirlerin sonucunda belirli branşlarda hasar frekanslarında geçici mahiyette düşüşler yaşanmıştır. Bunlara ek olarak yine salgının etkisi ile 2020 yılı içinde gerek sigorta tahkim ve gerekse adli yargı süreçlerinde işleyiş yavaşlamış ve belirli bir zaman aralığında durmuş, davaların neticelenmesi normal seyrine göre ileri bir tarihe ertelenmiştir. Bahse konu hususlar bir bütün olarak değerlendirildiğinde, sektör genelinde normal seyrin dışında finansal tablolarda olumlu yönde sonuçlar oluştuğu görülmektedir.
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.
Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
23/5/2015 tarihli ve 29454 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sigorta ve Reasürans İle Emeklilik Şirketlerinin Sermaye Yeterliliklerinin Ölçülmesine ve Değerlendirilmesine İlişkin Yönetmeliğin (Yönetmelik) “İdari Tedbirler” başlıklı 9 uncu maddesinde sermaye açığı ortaya çıkması durumunda alınacak tedbirler belirtilmiş olup bu maddenin yedinci fıkrası “Şirket, özsermayenin gerekli özsermayenin altına düşmesi ile sonuçlanacak şekilde kâr dağıtımı yapamaz.” hükmünü amirdir.