İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerinde evlenmeleri Elektronik Vatandaşlık Sistemi(EVS) üzerinden aile kütüklerine tescil için yetki verilenler dışında kalan diğer personelin E-İmza Token Cihazlarının kullanılmasına hiçbir şekilde izin verilmeyecek, sadece kullanıcı tanımlaması yapılmış personel tarafından T.C. kimlik numarası ve kendilerine verilmiş parolalarla evlenme tescili yapılacaktır.
You only have rights to document if you have Standart, Profesyonel or Profesyonel + package.
Konu : Evlenme Tescili
İlgi : 18.07.2014 tarihli ve 67436 sayılı talimatımız.
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri tarafından yapılacak evlenmelerin ilgi talimat eki “Evlenme İşlemleri Kılavuzu” nda belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda tescil işlemlerinin gerçekleştirilmesi istenilmiştir.
Ancak; İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerince gerçekleştirilen evlenmelerin tescil işlemlerini kullanıcı yetkisi verilen personel dışındaki personelin de kullanıcı yetkisi verilen verilenlerin E-İmza Token Cihazını kullanarak evlenme tescili yaptıkları, evlenmelerin tescili aşamasında bazı bilgilerin sisteme hatalı girilmesi nedeniyle tescil işleminden sonra hatalı yazılan bu bilgilerin düzeltilmesi konusunda tereddüt yaşandığı Bakanlığımıza intikal eden bilgi ve belgelerden anlaşılmıştır.