Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.
Sayı: 16747942- 01006/11.515.155
Konu: Yetki Devri
İÇ EMİR
2015/09
Rehberlik ve Teftiş Başkanına yardımcı olmak üzere görevlendirilmiş olan refakat müfettişleri, komisyonlar halinde çalışmaktadırlar. İş ve işlemlerin daha süratli ve verimli yürütülmesi bakımından, evrak havalesi ve imza yetkileri yeniden düzenlenmiş; refakat müfettişlerine ekli tabloda belirtilen konularda imza yetkisi devri yapılmıştır.
Buna göre; ekli tabloda sıralanan evrak, gelen evrak servisi görevlilerince, ayrı bir havale işlemine gerek kalmaksızın, tabloda gösterilen refakat müfettişine doğrudan intikal ettirilecektir. Evrakın zimmet kaydı da bu doğrultuda yapılacaktır.
Evrak gereğince yapılması icap eden iş ve işlemler, ilgili komisyon tarafından yerine getirilecek ve yazılar, yetki devri yapılan refakat müfettişi tarafından ad ve soyadının altına yazılacak olan “Rehberlik ve Teftiş Başkanı a.” ve üçüncü satıra yazılacak olan “Refakat Müfettişi” ibaresiyle imzalanacaktır.
Komisyon başkanları tarafından imzalanacak yazılar, yazıyı hazırlayan refakat müfettişi ve diğer personel tarafından paraflanacaktır. Rehberlik ve Teftiş Başkanı tarafından imzalanacak yazılar ise bunlara ilaveten komisyon başkanı tarafından da paraflanacaktır.
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da;
> Başkanlık Makamına yazılacak yazılar,
> TBMM, Cumhurbaşkanlığı, yüksek yargı organları, Başbakanlık, Bakanlığımız, diğer bakanlıkların merkez birimlerine gönderilecek yazılar,
> Müfettiş görevlendirme yazıları, görev iptal yazıları,
> Kurum personeli hakkında intikal eden ihbar ve şikâyet içerikli dilekçe ve yazılar,
> Müfettiş raporu onay ve takdimleri müfettiş raporlarına yönelik itiraz dilekçe ve yazıları,
> Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Yönetmeliğinin 82’nci maddesi kapsamında düzelttirilmek veya tamamlattırılmak üzere, raporu düzenleyen müfettişe ve grup başkanlığına yazılacak yazılar,
> Kurum birimlerine gönderilecek olan ve Rehberlik ve Teftiş Başkanlığının görüşünü içeren yazılar ve onay gerektiren yazılar,
> Refakat müfettişleri ile grup başkanlarının izin talep formları,
> Açıkça yetki devri yapılmamış yazılar
Rehberlik ve Teftiş Başkanı tarafından havale edilecek ve imzalanacaktır.
İmza yetkisi devri yapılan refakat müfettişleri, içeriği ve önemi gereği, Rehberlik ve Teftiş Başkanının bilmesi yahut bizzat imzalaması gerektiğini düşündükleri yazı ve konular hakkında başkana bilgi verecekler, tereddüt edilen hususlarda başkandan alacakları talimata göre hareket edeceklerdir.
Bu iç emirle verilen yetkilerin tam, doğru ve zamanında kullanılmasından yetki devri yapılanlarla, evrak ve belgelerde paraf ve imzası bulunan her kademedeki personel sorumludur.
Komisyon başkanlarının görevde olmadığı dönemlerde, yerine kimin vekâlet edeceği Rehberlik ve Teftiş Başkanınca belirlenecektir.
Yetki devri ve buna ilişkin prensip ve talimatlar, elektronik evrak için de aynen geçerlidir.
Bu iç emrin yürürlüğe girdiği 06/08/2015 tarihinden önce refakat müfettişlerine yapılan yetki devirleri kaldırılmıştır.
Bilgi ve gereğini rica ederim.