Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)
Değişikliklere ilişkin notları gizle

Konsolide metin - yürürlükte değil (Sürüm: 3)

LEXI size zaman kazandırır. Sonuç analizi, doküman asistanı ve araştırma modlarıyla LEXPERA içeriğine erişiminizi kolaylaştırır.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun uygulanmasın ilişkin olarak Bakanlığımıza intikal eden, olaylar nedeniyle aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

A) 27.6.1985 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 14 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliğinde belirtildiği gibi, telafi edici usulde vergilendirilen mükelleflerden, işletme hesabı esasına göre defter tutanlar da 1 Ocak 1986 tarihinden itibaren gerçek usulde vergilendirileceklerdir. Bu duruma göre, telafi edici usulde vergilendirme uygulaması 31 Aralık 1985 günü sona erecektir.