Resmi Gazete Dışındaki Kaynak
Kurum:
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
Kabul Tarihi:
09.07.2012
Yürürlüğe Giriş Tarihi:
09.07.2012
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.
Konu: Beyannameler
DAĞITIMLI
Bölge İşletme Birimlerimizin açılması ile birlikte, her birimin, bağlı bulunduğu vergi dairesinden mükellefiyet kaydı açtırması gerektiği belirtilmiş olup, bununla ilgili olarak her birimin;
- Katma Değer Vergisi (KDV2 tevkifatı) beyannamesi (9015’göre verilen, herhangi bir işlem olmayan aylarda bu beyanın boş olarak verilmesine gerek yoktur),
- Muhtasar Beyannamesi (iş olmasa dahi bu beyanın boş olarak verilmesi zorunludur),
Damga Vergisi beyannamesi (iş olmasa dahi bu beyanın boş olarak verilmesi zorunludur), vermekle sorumlu olduğu bildirilmiştir.
Vergi beyanları ile ilgili olarak İşletme Müdürlüğümüze özellikle şu üç konu hakkında sorular yöneltilip, bilgi istenmektedir.
1- KDV2 ile ilgili sorular.(1015’e göre mi, 9015’e göre mi verileceği)
1.1. Bölge İşletme Birimlerimizin Kurumlar Vergisi Mükellefiyeti bulunmadığı için mükellefiyet kaydının, (KDV2’nin) 9015’e göre açtırılması gerekiyordu. Eğer sehven 1015’e göre açtıran olduysa bunu ilgili vergi dairesine müracaat ederek düzelttirmeleri ve KDV2'yi 9015'e göre vermeleri gerekmektedir.
2- Beyannameyi onaylama aşamasında Damga Vergisi Muafiyeti ile ilgili sorular. (Tahakkukta Damga Vergisinin görünmesi)
2.1. Beyannameler (boş veya dolu olarak) verildiğinde, onay aşamasında özel onay seçilerek DVM (Damga Vergisinden Muafiyet) kutucuğunu işaretledikten sonra onay verilmesi gerekmektedir, işlem bu şekilde yapılırsa tahakkuka damga vergisi yansımayacaktır.
2.2. Yolluk ödemelerinden kesilen damga vergisi (0,0066) muhtasar beyannamesinin tevkifata ilişkin kısmında (tevkifata ilişkin damga) belirtilerek muhtasar beyannamenin bildirimi yapılacaktır.
3- BA formu ile ilgili sorular(BA formunun verilip verilmeyeceği)
3.1. İşletme birimlerimizin; KDV1 (Katma Değer Vergisi ) Mükellefiyeti bulunmadığı için, BA formu vermeyeceklerdir. BA formu merkezden verileceği için Bölge İşletme Birimleri tarafından ödemesi yapılan ve KDV uygulanan bütün faturalarla ilgili bilgiler yazımız ekinde gönderilen çizelgeye doldurularak en geç bir sonraki ayın 15 ine kadar mail yoluyla vergidosim@tkgm.gov.tr adresine bildirilecektir, mail ile gönderemeyenler (0312) 463 1088 1086 nolu faksa göndereceklerdir.
Bilgi ve gereğini rica ederim.