Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Kuruluş, Amaç ve Kapsam

MADDE 1

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu bünyesinde, Kurum politikasının tespitinde ve tespit edilmiş politikanın uygulanmasında yetkili organlara yardımcı olmak amacıyla; Başkan, Başkan Yardımcıları ve Grup Yürütme Komitesi Sekreterlerinden oluşan bir Koordinasyon Komitesi kurulmuştur. İhtiyaç duyulduğunda Koordinasyon Komitesi toplantılarına diğer birimlerin yöneticileri de davet edilebilir.

Görevleri

MADDE 2

a) Bilim Kurulu tarafından tespit olunacak genel politikaların oluşmasına ve tespitine yardımcı olmak üzere Araştırma Gruplarından, Enstitülerden ve öteki birimlerden gelen görüşleri değerlendirmek ve birleştirmek,

b) Bilim Kurulu tarafından tespit edilen politikaların ve alınan kararların, amacına ve usulüne uygun biçimde uygulanmalarında alınması gerekli tedbirleri tespit ederek Başkanlığa yardımcı olmak,

c) Araştırma Grupları, Enstitüler ve öteki birimlerin kendi aralarında ve bunlarla Bilim Kurulu arasında bilgi akımını ve koordinasyonu sağlamak,

d) Bilim Kurulu tarafından birinci maddede belirtilen çerçeve içerisinde verilecek diğer görevleri yapmak.

Toplantılar

MADDE 3

a) Koordinasyon Komitesi ayda en az bir defa toplanır.

b) Koordinasyon Komitesinin Başkanı Kurum Başkanıdır.

c) Koordinasyon Komitesi salt çoğunlukla toplanır ve kararlar katılan üyelerin oy çokluğu ile alınır.

Toplantı kararları gerekçeli olarak yazılır.

Yürürlük

MADDE 4

Bu Yönetmelik 11.06.1988 tarih ve 6 sayılı Bilim Kurulu toplantısında kabul edilmiş olup, kabul tarihinde yürürlüğe girer.