Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:

MADDE 1

5/8/2012 tarihli ve 28375 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Sınav Yönetmeliğinin 10 uncu maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(4) Tıp fakültesi öğrencilerine yönelik yönlendirme (oryantasyon) eğitimleri yürütülür.

a) Dönem 1, 2, 3, 4, 5, 6 öğrencilerinin eğitim yılı başında eğitimin ilk gününde yönlendirme eğitimleri yapılır. Dönem 6 öğrencilerinin eğitimleri önhekim görev ve sorumlulukları yönergesine göre yürütülür.

b) Dönem 1 yönlendirme eğitiminde dekan veya mezuniyet öncesi eğitimden sorumlu dekan yardımcısı açılış ve fakülte genelini tanıtan sunum yapar. Üniversitenin olanakları (barınma, yemek, kütüphane, araştırma vb.) fakültenin olanakları ve eğitim ve sınav yönetmeliği ile uygulanacak olan eğitim programı hakkında dönem koordinatörü ve yardımcısı ile o yıl görevli ders kurulu sorumlularının hazırlamış olduğu ve katıldığı program çerçevesinde öğrenciler bilgilendirilir. Öğrenciye akademik danışmanlık sistemi ile ilgili bilgi verilir.

c) Dönem 2 yönlendirme eğitiminde üniversitenin olanakları (barınma, yemek, kütüphane, araştırma vb.) fakültenin olanakları ve eğitim ve sınav yönetmeliği ile uygulanacak olan eğitim programı hakkında dönem koordinatörü ve yardımcısı ile o yıl görevli ders kurulu sorumlularının hazırlamış olduğu ve katıldığı program çerçevesinde öğrenciler bilgilendirilir.

ç) Dönem 3 yönlendirme eğitiminde üniversitenin olanakları (barınma, yemek, kütüphane, araştırma vb.) fakültenin olanakları ve eğitim ve sınav yönetmeliği ile uygulanacak olan eğitim programı hakkında dönem koordinatörü ve yardımcısı ile o yıl görevli ders kurulu sorumlularının hazırlamış olduğu ve katıldığı program çerçevesinde öğrenciler bilgilendirilir. Öğrencilerin öncelikle hepatit B açısından ve diğer aşılanma gerekliliklerini kontrol ettirmeleri önerilir.

d) Dönem 4 ve 5 yönlendirme eğitiminde üniversitenin olanakları (barınma, yemek, kütüphane, araştırma vb.) fakültenin olanakları ve eğitim ve sınav yönetmeliği ile uygulanacak olan eğitim programı hakkında dönem koordinatörü ve yardımcısı ile o yıl görevli staj eğitim sorumluları tarafından hazırlanmış ve katıldıkları program çerçevesinde öğrenciler bilgilendirilir. Sağlık uygulama ve araştırma merkezi başhekimliğince görevlendirilecek bir başhekim yardımcısı ve yetkili personel tarafından başta hastane güvenliği ve enfeksiyon kontrol önlemleri olmak üzere hastanenin genel işleyişi hakkında bilgilendirme ve belirlenmiş özellikli bölgelerin yerinde tanıtımı yapılır. Öğrencilerin hepatit B açısından ve diğer aşılanma gerekliliklerini kontrol ettirmeleri önerilir.”

MADDE 2

Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (b) ve (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“b) Eğitim komisyonunda alınan kararların uygulanmasını izlemek, sonuçlarını değerlendirilmesi için eğitim komisyonuna sunmak.”

“d) Program değerlendirme çalışmalarını izlemek, verilerin toplanması, işlenmesi ve saklanmasını, sonuçların eğitim komisyonuna sunulmasını ve duyurulmasını sağlamak.”

MADDE 3

Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(6) Birinci, ikinci ve üçüncü dönemde derslerine devam etmiş olup, bütünleme sınavı itibari ile başarısız olarak değerlendirilen öğrenciler için tekrar edecekleri eğitim yılında teorik ve pratik derslere devam zorunluluğu aranmaz. Öğrenci o dönem için mevcut sınav takvimlerine uyarak sınavlara katılır.”

MADDE 4

Aynı Yönetmeliğin 33 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Dördüncü ve beşinci dönemlerdeki stajların bir ya da daha fazlasından başarılı olamayan öğrenciler için o dönemin son stajının bitiminden en erken on, en geç yirmi gün sonra staj bütünleme sınavı düzenlenir. Staj bütünleme sınavları staj bitirme sınavının eş ve dengidirler. Bütünleme sınavlarına mazeretli olarak giremeyenler için ayrıca sınav açılmaz. Stajını bir defa alan ve staj sonu sınavına girerek başarısız olan öğrenci, bütünleme sınav hakkını; başarısız olduğu staj veya stajların devam eden eğitim yılı içindeki herhangi bir staj sonu sınavında; en geç 7 (yedi) iş günü önce Dekanlığa başvurmak ve talebinin ilan edilmiş sınav programına uygun olması koşuluyla kullanabilir, hakkını bu şekilde kullanan öğrenciler yıl sonundaki bu staj veya stajların bütünleme sınavlarına tekrar giremez. Beşinci dönem ve/veya ön hekimlik çalışmalarına başlamak üzere olan öğrenciler için Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile eğitim yılı içerisinde de staj kurulu bütünleme sınavları açılabilir.”

MADDE 5

Aynı Yönetmeliğin 37 nci maddesinin dördüncü fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Baraj sistemi, 3 (üç) ve aşağısında puanı bulunan ders (teorik) ve pratik sınavında uygulanmaz, öğrencinin elde ettiği ham puanı değerlendirmeye alınır.”

MADDE 6

Bu Yönetmelik 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı başından geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7

Bu Yönetmelik hükümlerini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü yürütür.

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin
Tarihi Sayısı
5/8/2012 28375
Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin
Tarihi Sayısı
18/9/2015 29479