Dosya olarak kaydet: PDF - WORD

Ekler

Görüntüleme Ayarları:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 13/08/2026 tarihli toplantısında; Habaş Petrol Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.’ye ait LPG-DPO/761-2/03265 sayılı LPG depolama lisansı ile “Güney Mah. Sümbül Sok. No:5 Körfez/KOCAELİ" adresinde faaliyette bulunan Kocaeli Tesisi için LPG depolama tarifesinin ekte belirtildiği şekilde tadil edilerek onaylanmasına.

karar verilmiştir.

EPDK Onaylı LPG Depolama Tarifesi

HABAŞ PETROL ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. A.Ş.

KOCAELİ TESİSİ

Lisansın Tarih ve Sayısı : 16/05/2006 LPG-DPO/761-2/03265

Tesis Adresi : Güney Malı. Sümbül Sok. No:5 Körfez/KOCAELİ

Lisansa Dercedilen Kapasite : 12.115 m3

KAPSAM

MADDE 1

Bu tarife kapsamında aşağıda yer alan sıvılaştırılmış petrol gazlarına depolama hizmeti verilmesine ilişkin fiyatlandırma ve uygulamaya dair usul ve esasları kapsar:

Tarifeye konu hizmet, depolama hizmeti alan kişiye ait sıvılaştırılmış petrol gazlarının teslim alınması, depolanması ve hizmet alana veya hizmet alan tarafından yetkilendirilen kişilere teslim edilmesini kapsar.

Tarife kapsamında ayrıca aşağıdaki yan hizmetler de ekli fiyat listesine göre bedelli olarak verilir.

TARİFE METODOLOJİSİ

MADDE 2

Tarifedeki hizmet bedelleri ve indirimler arz-talep esas alınarak oluşturulmuştur. Tüpraş fiyatlaması baz alınır.

HİZMET BEDELLERİ

MADDE 3

Hizmetlerin ifasında, ekli fiyat listesinde yer alan hizmet bedelleri uygulanır. Bedeller artırılamaz ve indirimlerde yer alan unsur haricinde indirim yapılamaz.

Fiyatlara KDV ayrıca eklenir.

İNDİRİMLER

MADDE 4

Hizmetlerin ifasında, indirim uygulanmamaktadır.

HADLER

MADDE 5

5307 sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Kanunu ve ikincil mevzuat hükümleri saklı kalmak üzere, lisans sahibi tarafından herhangi bir kısıtlaması bulunmamaktadır.

TEKNİK VE İDARİ ÖNLEMLER

MADDE 6

Teslim alma ve teslim etme işlemleri, iş günleri ve mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilir. Acil durumlarda, yazılı olarak talep edilmesi ve LPG depolama lisansı sahibi tarafından kabul edilmesi halinde mesai saatleri dışında da hizmet verilebilir.

Hizmet alan veya hizmet alan tarafından yetkilendirilen kişiler, tesisin işletme, teknik emniyet, kalite süreçlerine ve güvenlik kurallarına uymak zorundadırlar. Aksine hareket sonucu oluşacak zarar ve ziyan hizmet alan tarafından tazmin edilecektir.

FİRE

MADDE 7

Depolamadan kaynaklanacak fireler LPG depolama lisansı sahibi tarafından her hizmet aliminin gerçekleştiği dönem sonunda hizmet alanların kullanım oranlarına göre hesaplanacaktır. Bu miktar ilgili mevzuatta belirtilen limitleri geçemeyecektir.

ÖDEME KOŞULLARI

MADDE 8

LPG Depolama lisansı sahibi tesisinde verdiği hizmetlerin bedelini 15 iş günü sonunda fatura edecektir. Hizmet alan, ödemeyi faturanın ait olduğu günü takip eden 15 iş günü içinde LPG depolama lisansı sahibinin göstereceği banka hesaplarına yapacaktır.

Ödemelerin zamanında yapılmaması halinde T.C. Merkez Bankası tarafından açıklanan cari reeskont oranında gecikme faizi alınacaktır.

Hizmet bedeli faturasının ait olduğu ödeme gününü takip eden 15 iş günü içinde ödenmemesi durumunda, hizmetlere son verilecektir.

MÜCBİR SEBEPLER

MADDE 9

Sıvılaştırılmış petrol gazları teslimini ve depolanmasını imkansızlaştıracak harp hali, isyan, sivil karışıklıklar, düşmanca hareketler ve bu neviden hadiseler, yangın, infilak gibi olaylar, deniz hadiseleri, boru hattı arızalan, ikmali etkileyecek derecede ve önceden görülemeyecek şekilde ortaya çıkan tesisteki onarım çalışmaları, sel, kasırga, heyelan ve zelzele ve sair tabii afetler dolayısıyla depolama tesisinin, nakil araçlarının ve rafinerilerin çalışamayacak derecede hasar görmesi, grev, lokavt veya hükümetçe, resmi makamlarca veya mahkemelerce alınacak çalışma, işletme, alım-satım imkanlarını kısmen veya tamamen ortadan kaldıracak, tesisin mülkiyetini etkileyecek veya değiştirecek kararlar, ürün ikmali yapacak tarafların kontrolleri dışında cereyan eden, önceden görmelerine ve tedbir almalarına imkan bulunmayan hadiselerin vukuu halinde taraflar, taahhüt ettiği hizmeti yerine getirmemiş ve/veya geciktirmiş olmaktan sorumlu tutulmayacaklardır.

DİĞER HÜKÜMLER

MADDE 10

Talepler kapasite kısıtları dahilinde ilk gelen ilk hizmet görür esasına göre karşılanacaktır.

Hizmet alan, sadece kendi ihtiyacına yönelik hizmet alabilecek olup, üçüncü şahıslar adına hizmet alamayacaktır.

Bu tarife ekli fiyat listesi ile bir bütündür.