Dosya olarak kaydet: PDF - WORD

Ekler

Görüntüleme Ayarları:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 23/11/2023 tarihli toplantısında; Altınbaş Petrol ve Ticaret A.Ş.’nin; DEP/767-16/17137 sayılı depolama lisansı kapsamında Kirazlık Mahallesi 705. Sokak No.l Tekkeköy/SAMSUN adresinde faaliyette bulunan Samsun Terminali Depolama Tesisine ilişkin depolama tarifesinin ekteki şekilde tadil edilerek onaylanmasına,

karar verilmiştir.

EK- Altınbaş Petrol ve Ticaret A.Ş. Samsun Terminali Depolama Tesisi Tarifesi.

EPDK Onaylı Depolama. Tarifesi

ALTINBAŞ PETROL VE TİCARET A.Ş.

SAMSUN TERMİNALİ

Lisansın Tarih ve Sayısı: 25.05.2006 ve DEP/767-16/17137

Tesis Adresi: Kirazlık Mahallesi 705. Sokak No. 1

Tekkeköy/SAMSUN

KAPSAM

MADDE 1

Bu tarife kapsamında aşağıda yer alan petrollere depolama ve teslim hizmeti verilmesine ilişkin fiyatlandırma ile uygulamaya ilişkin diğer usul ve esasları kapsar:

Tesiste aşağıdaki petroller depolanacaktır.

HAM PETROL
GENEL KULLANIM AMAÇLI AKARYAKITLAR
Yakıt Nafta
Kurşunsuz Benzin 95 Oktan X
Gazyağı
Motorin Türleri X
Fuel Oil Türleri
Biodizel Türleri

Tarifeye konu hizmet, depolama hizmeti alan kişiye ait petrolün teslim alınması, tesiste depolanması, ve hizmet alana veya hizmet alan tarafından yetkilendirilen kişilere teslim edilmesini kapsar.

Teslim alma ve teslim etme ekli fiyat listesine göre uygulanacaktır.

Tarife kapsamında ayrıca aşağıdaki yan hizmetler de, ekli fiyat listesine göre bedelli olarak verilir.

Katkılama
Harmanlama
Karıştırma
İşaretleme X
Toplulaştırma
Isıtma
Diğer (Belirtiniz)
Diğer (Belirtiniz)

TARİFE METODOLOJİSİ

MADDE 2

Tarifedeki hizmet bedelleri ve indirimler Arz-Talep esası baz alınarak oluşturulmuştur.

HİZMET BEDELLERİ

MADDE 3

Hizmetlerin ifasında, ekli fiyat listesinde yer alan hizmet bedelleri uygulanır. Bedeller tavan fiyat olarak belirlenir, artırılamaz.

Fiyatlara KDV ayrıca eklenir.

İNDİRİMLER

MADDE 4

Hizmetlerin ifasında, herhangi bir indirim uygulanmayacaktır.

HADLER

MADDE 5

Petrol Piyasası Kanunu ve ikincil mevzuat hükümleri saklı kalmak üzere, lisans sahibi depolanacak ürünler için 180 (yüzseksen) günden az ise talebi ret eder.

TEKNİK VE İDARİ ÖNLEMLER

MADDE 6

Kara araçları ile yapılan teslim alma ve teslim, etme işlemleri, iş günleri ve mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilir. Acil durumlarda, yazılı olarak talep edilmesi ve depocu tarafından kabul edilmesi halinde mesai saatleri dışında da hizmet verilebilir.

Hizmet alan veya hizmet alan tarafından yetkilendirilen kişiler, tesisin işletme, teknik emniyet ve güvenlik kurallarına uymak, zorundadırlar. Aksine hareket sonucu oluşacak zarar ve ziyan hizmet atan tarafından tazmin edilecektir.

FİRE

MADDE 7

Depolamadan kaynaklanacak fireler depocu tarafından her yıl sonunda hizmet alanların kullanım oranlarına göre hesaplanacaktır. Bu miktar Gümrük Mevzuatında belirtilen limitleri geçemeyecektir.

ÖDEME KOŞULLARI

MADDE 8

Depolama lisansı sahibi depolama hizmeti verdiği akaryakıtların ve verdiği yan hizmetlerin bedelini hizmetin alındığı ayın son iş günü tarihi ile fatura edecektir. Alıcı, ödemeyi faturanın ait olduğu günü takip eden. 10 (on) işgünü içinde depolama lisansı sahibinin, göstereceği banka hesaplatma yapacaktır.

Ödemelerin zamanında yapılmaması halinde T.C. Merkez Bankası tarafından açıklanan cari reeskont oranında gecikme faizi alınacaktır.

Hizmet bedeli faturasının ait olduğu ödeme gününü takip eden 10 (on) işgünü içinde ödenmemesi durumunda, hizmetlere son verilecektir.

MÜCBİR SEBEPLER

MADDE 9

Akaryakıt teslimini ve depolanmasını imkansızlaştıracak harp hali, isyan, sivil karışıklıklar, düşmanca hareketler ve bu neviden hadiseler, yangın, infilak, gibi olaylar, deniz hadiseleri, bora hattı arızaları, ikmali etkileyecek derecede ve önceden görülemeyecek şekilde ortaya çıkan tesisteki onarım, çalışmaları, sel, kasırga, heyelan ve zelzele ve sair tabii afetler dolayısıyla depolama tesisinin, nakil araçlarının ve rafinerilerin çalışamayacak derecede hasar görmesi, grev, lokavt veya hükümetçe, resmi makamlarca veya mahkemelerce alınacak çalışma, işletme, alım-satım imkanlarım kısmen veya tamamen ortadan kaldıracak, tesisin mülkiyetini etkileyecek veya değiştirecek kararlar, ürün ikmali yapacak tarafların kontrolleri dışında cereyan eden, önceden görmelerine ve tedbir almalarına imkan bulunmayan hadiselerin vukuu halinde taraflar, taahhüt ettiği hizmeti yerine getirmemiş ve/veya geciktirmiş olmaktan sorumlu tutulmayacaklardır.

DİĞER HÜKÜMLER

MADDE 10

Talepler kapasite kısıtları dahilinde ilk gelen ilk hizmet görür esasına göre karşılanacaktır.

Hizmet alan, sadece kendi ihtiyacına yönelik hizmet alabilecek olup, üçüncü şahıslar adam hizmet alamayacaktır.

Bu tarife ekli fiyat listesi ile bir bütündür.