“Kamu Konutları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik’’in yürürlüğe konulması, 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu’nun 11 inci maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 1/9/1986 tarihinde kararlaştırılmıştır.
Kamu Konutları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik
Kamu Konutları Yönetmeliğinin 11 inci maddesinin son fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Teşkilatında sureli olarak görevlendirilen personelin, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği konutlarından kendilerine konut tahsis edilmemesi ve bağlı oldukları kamu kurum ve kurutuşu ile Türk Silahlı Kuvvetleri Konutundan görev tahsisli veya sıra tahsisli olarak yararlanmaları halinde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Teşkilatında görev yaptıkları süre içerisinde puanlan dondurulmak ve beş yıllık sureye tabi olmamak kaydıyla bu konutlarda oturmalarına devam olunur. ”
Kamu Konutları Yönetmeliği’nin 21 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Komisyonca aylık kira birim bedelleri, yararlananlara sosyal yardımda bulunma amacı da gözönünde bulundurularak, bir metrekarelik alanın aylık kira birim bedeli olarak tesbit edilir. Ayrıca, kaloriferli konutlarda, tesbit edilen aylık kira birim bedellerine farklı iklim karakteri gösteren bölgeler ve bu bölgelerde ısınmada kullanılan yakıtın cins ve bedelleri dikkate alınarak hesaplanan, konutun bir metrekarelik alanına düşen aylık yakıt gideri bedeli ilâve edilir. Alınacak bu yakıl bedeli, kamu kurum ve kuruluşlarınca yakıt gideri için ödenen bedelden az olamaz. İlâve edilen bu miktar bütün kaloriferli konutlar için aynıdır. ”
Kamu Konutları Yönetmeliği’nin 26 ncı maddesinin (a) fıkrasının 3 numaralı bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“3) Kalorifer, hidrofor ve asansör gibi ortak tesislerin elektrik ve işletme giderleri, ”
Kamu Konutları Yönetmeliği’nin 33 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“a) Özel tahsisli, görev tahsisli veya hizmet tahsisli konutlarda oturanlar; tahsise esas görevin son bulduğu tarihten itibaren iki ay; başka kurumda aynı veya eşdeğer bir göreve nakledilenler en geç altı ay içerisinde konutları boşaltmak zorundadırlar. ”
Kamu Konutları Yönetmeliğinin Geçici 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve Geçici 3 üncü maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.
“GEÇİCİ MADDE 1
Kamu konutlarında oturanlardan durumu bu Yönetmelikle belirlenen esaslara uymayanlar; (2) sayılı cetvelde görev unvanı yer almayanlar veya görevleri kurum ve kuruluşların yetkili makamlarınca (2) sayılı cetvele dahil edilecek unvanlar arasında sayılmayanlardan, konutta beş yıllık oturma süresini dolduranlar ile bu süreyi doldurmaya en çok iki ayı kalanlar, bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren uç ay içerisinde; beş yılı doldurmayanlar ise bu sürenin sona ermesinden itibaren iki ay içerisinde; kendilerine özel görev veya hizmet tahsisli konut tahsis edilenlerden; başka kurumda aynı veya eşdeğer bir göreve nakledilmiş olanlar da en geç altı ay içerisinde konutları boşaltmak zorundadırlar.
Ancak, Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihle Türk Silahlı Kuvvetleri konutunda oturanlardan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Teşkilatında görevli olanların 23/9/1984 tarihinden geçerli olmak üzere bu görevlerinin devamı suresince puanlan dondurulur ve beş yıllık süreye bakılmaksızın bu konutlarda oturmaya devam ederler.
Bu süreler sonunda konulu boşaltmayanlar hakkında 34 üncü madde hükmü uygulanır. ”
Kamu Konutları Yönetmeliğine aşağıdaki Geçici 7 nci Madde eklenmiştir.
"GEÇİCİ MADDE 7
Bu Yönetmeliğinin 7 nci maddesine göre Bakanlara tahsis edilen “özel tahsisli” konutlar için 1984 yılında Başbakanlıkça alınmış bulunan demirbaş eşya ve mefruşat giderleri Başbakanlık bütçe tertibinden ödenir. ”
Kamu Konutları Yönetmeliğine aşağıdaki Geçici 8 inci Madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 8
Bu yönetmeliğin yayımı tarihinden önce kamu kurum ve kuruluşlarınca kiralanan konutların, konut sağlanıncaya kadar kiralanmasına devam edilmesine yetkili makamca karar verilebilir. ”
Kamu Konutları Yönetmeliğinin (1) Sayılı Cetvelinin (B) bendinin 4 üncü ve 6 ncı sıralan aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, (C) bendine aşağıdaki 6, 7 ve 8 inci sıralar eklenmiştir.
“B -
............................................
4 - Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri,
6 - Diyanet İşleri Başkanı, Merkez Bankası Başkanı”
"C -
............................................
6 - Orgeneral ve Oramiraller,
7 - Kuvvet Komutanları Kurmay Başkanları, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı, Jandarma Genel Komutanı Kurmay Başkanı,
8 - Tümen ve Tugay Komutanları (Deniz ve Havada eşidi). ”
Kamu Konutları Yönetmeliğinin (2) Sayılı Cetveli aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
Kamu Konutları Yönetmeliğinin (3) Sayılı Cetvelinin (A) bendinin 4 üncü sırası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, bende 10 uncu sıra eklenmiştir.
“A -
...........................
4 - Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanı, Savunma Sanayii Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı,”
“10 - Merkez Bankası Başkan Yardımcıları, Başbakanlık ve Bakanlıklar Teftiş Kurulu Başkanları, Bakanlar Kurulu Sekreteri, Hesap Uzmanları Kurulu Başkanı, Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu Başkanı, ”
Kamu Konutları Yönetmeliğinin (4) Sayılı Cetveli aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
Kamu Konutları Yönetmeliğinin (5) Sayılı Cetveli aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.