31/3/1995 tarihli ve 22244 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 2
Bu Yönetmelik; Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsünde yürütülen eğitim-öğretim faaliyetlerini kapsar.
Enstitüde; İşletme Yüksek Lisans (MBA), Finans Yüksek Lisans (MSc. in Finance), Uluslararası Yönetim Yüksek Lisans (MSc. in International Management), İşletme Doktora Programı (Ph.D. in BA) ve çeşitli sürelere tabi yönetici geliştirme kursları olmak üzere beş tür ders programı takip edilir.
MBA Programları tam-zamanlı ve kısmi-zamanlı Yönetici MBA Programı olarak ayrı ayrı düzenlenir.”
Aynı Yönetmeliğin 3 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 3
Bu Yönetmelikte geçen;
a) Enstitü: Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsünü,
b) Enstitü Kurulu: Koç Üniversitesi Enstitüsü Enstitü Kurulunu,
c) Enstitü Yönetim Kurulu: Koç Üniversitesi Enstitüsü Yönetim Kurulunu,
ç) Üniversite: Koç Üniversitesini,
d) Üniversite Akademik Kurulu: Koç Üniversitesi Akademik Kurulunu,
e) Yönetim Kurulu: Enstitü Yönetim Kurulunu
ifade eder.”
Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 5
Bazı yönetici geliştirme kursları dışında Enstitüde eğitim-öğretim dili İngilizce'dir. İngilizce dil bilgileri yeterli olmayan adaylar Üniversite tarafından sunulan İngilizce dil hazırlık programına kabul edilir. İngilizce dil hazırlık dönemi en çok bir yıldır. Bu öğrencilerin meslek dersleri eğitimine devam edebilmeleri için Üniversite tarafından belirlenen dil yeterlik, mülakat ve meslek bilgisi sınavlarında başarılı olmaları gerekir. Bu koşulları sağlamayanların Enstitü derslerine kaydı yapılmaz ve Üniversite ile ilişikleri kesilir.
Enstitü programlarına kabul için başvuranların İngilizce dil ve mesleki bilgileri, Üniversite tarafından İngilizce olarak yapılan veya eşdeğerliği Üniversite tarafından kabul edilen bir uluslararası yeterlik sınavı ile belirlenir. Başarılı bulunmayanlar programa kabul edilmez.”
Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 7
Akademik yılın kapsadığı kayıt, ders, sınav ve benzeri faaliyetlerin süre ve tarihlerine ait hususlar Enstitü Akademik Kurulunun önerisi üzerine Üniversite Akademik Kurulu kararı ile belirlenir.”
Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 8
Eğitim-öğretim programlarının kredi yükü Enstitü Kurulunun önerisi üzerine Üniversite Akademik Kurulu kararı ile belirlenir.”
Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 11
Notlara ilişkin esaslar aşağıda belirtilmiştir:
a) Öğrencilerin aldıkları her kredili ders için, gerekli sınav ve değerlendirmelerin sonunda o dersin öğretim elemanı öğrencinin başarısını aşağıdaki notlardan biri ile değerlendirir:
| NOTLAR | AĞIRLIK | |
| A | Pekiyi | 4.00 |
| A- | Pekiyi- | 3.70 |
| B+ | İyi+ | 3.30 |
| B | İyi | 3.00 |
| B- | İyi- | 2.70 |
| C+ | Orta+ | 2.30 |
| C | Orta | 2.00 |
| C- | Orta- | 1.70 |
| D+ | Zayıf+ | 1.30 |
| D | Zayıf | 1.00 |
| F | Geçmez | 0.00 |
b) Ayrıca diğer harf notları ve anlamları şunlardır:
1) T: Nakil kredisi. Not ortalamasına dahil edilmez. Mezuniyet için gerekli kredi toplamına eklenir.
2) AP: Yeterlilik. Dersten muaftır. Mezuniyet için gerekli kredi toplamına eklenmez.
c) Genel not ortalamasını etkilemeyen, ancak mezuniyet için zorunlu olan ve/veya tamamlanması öngörülen kredili veya kredisiz çalışmalar için aşağıda belirtilen muafiyet notları kullanılır. Bu durum mezuniyete yönelik kredi kazancına sayılmaz:
1) S: Başarılı.
2) U: Başarısız.
ç) Öğrencilerin dersler ve sınavlarla ilgili durumları aşağıdaki işaretlerle izlenir:
1) I: Eksik, öğretim elemanı eksiği tamamlaması için ek süre tanıdı. I işareti: Final sınavı, ödev, proje gibi dersin gereklerini, zorunlu nedenlerle zamanında yerine getirmeyen öğrencilere verilir. Söz konusu eksik, öğretim elemanlarının uygun gördüğü bir tarihe kadar giderilir. Bu tarih izleyen yarıyılın başını geçemez. Bu süre içinde eksiğini tamamlayamayan öğrencinin o ders ile ilgili notu F'ye dönüşür.
2) R: Dersi tekrar ediyor. Öğrenciler F notu aldıkları bir dersi bir defaya mahsus olmak üzere tekrar ederler. Tekrar başarısız olan öğrencinin durumu Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile belirlenir.
3) W: Dersten zamanında çekilmiş.
4) L: Kayıt dondurmuş.
d) Sınava girmeyen öğrencinin mazereti öğretim elemanı tarafından kabul edildiği takdirde öğrenciye yeni bir sınav hakkı verilir. Öğretim elemanının mazereti kabul etmediği hallerde öğrenci Yönetim Kuruluna başvurabilir. Tüm mazeret sınavları en geç, sınav süresini izleyen ilk hafta sonuna kadar tamamlanır.
e) Zaruri nedenlerden veya belirli bir amacı gerçekleştirmek amacıyla öğrenciler bir veya birkaç yarıyıl için Enstitüden izinli ayrılmak üzere Yönetim Kuruluna başvurabilir. İzin süresi sonunda öğrenci başka bir karar gerekmeden Enstitüdeki eğitimine devam eder. İzin sırasında başka eğitim kurumlarında alınan dersler Yönetim Kurulu kararıyla öğrencinin Enstitüdeki programına kredili kabul edilebilir.”
Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 15
Enstitünün yüksek lisans programlarının süresi ve uzatılması Enstitü ve Üniversite Akademik Kurulları kararı ile belirlenir. Eğitim programını tamamlamamış olan veya tamamlamasına imkan kalmayan öğrencilerin Yönetim Kurulu kararıyla Enstitü ile ilişiği kesilir.
Enstitü ile ilişiği kesilen öğrencilere Enstitüde izledikleri dersler ve bu derslerden aldıkları notları belirten bir belge verilir.”
Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 17
Öğrenciler yüksek lisans programlarını belirlenen süreler içinde ve en az 3.00 genel not ortalamasıyla tamamlayarak yüksek lisans diploması almaya hak kazanır.
Genel not ortalaması 3.00’ın altında olan öğrencilere Yönetim Kurulu kararıyla, ortalamalarını yükseltebilmeleri için, eğitim-öğretim süresini aşmamak şartıyla, izledikleri programa ek seçmeli ders alma ve sınav hakkı tanınabilir.”
Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.
Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Bu Yönetmelik hükümlerini Koç Üniversitesi Rektörü yürütür.