15/1/1988 tarihli ve 19695 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Marmara Üniversitesi Geleneksel El Sanatları ve Tasarım Araştırma, Geliştirme Merkezi Yönetmeliğinin adı, “Marmara Üniversitesi Geleneksel El Sanatları ve Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği” olarak değiştirilmiştir.
Aynı Yönetmeliğin 1 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Marmara Üniversitesi Geleneksel El Sanatları ve Tasarım Araştırma, Geliştirme Merkezi” ifadesi, “Marmara Üniversitesi Geleneksel El Sanatları ve Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi” olarak değiştirilmiştir.
Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“Müdür yardımcısının görevi, Müdürün görev süresi bittiğinde kendiliğinden sona erer. Müdür görevi başında olmadığı zamanlarda yerine Müdür Yardımcısı vekalet eder.”
Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (d) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:
“a) Merkezi temsil etmek ve Yönetim Kuruluna başkanlık etmek,”
“b) Merkezin idari işlerini yürütmek,”
“d) Rektör tarafından onaylanan çalışma programını uygulamak,”
Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:
MADDE 7
Yönetim Kurulu; Güzel Sanatlar Fakültesi kadrolu öğretim üyelerinden olmak kaydıyla Merkez Müdürü ve müdür yardımcısı dahil beş kişiden oluşur ve Rektör tarafından üç yıl için görevlendirilir. Yönetim Kurulu salt çoğunluk ile toplanır ve kararlar oy çokluğu ile alınır.”
Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki (e) bendi eklenmiştir.
“c) Merkez bünyesinde yapılacak çalışmaların konularına ve özelliklerine bağlı olarak geçici ve sürekli çalışma grupları kurar, bu gruplarda görevlendirilecek akademik personel ve ayrıca işbirliği yapılacak kamu ve özel kurum ve kuruluşları belirler, çalışma gruplarının faaliyetlerini izleyip denetler.”
“e) Uygulama birimleri açılmasını karara bağlar.”
Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Proje danışmanları
MADDE 10
Yönetim Kurulu; Merkez tarafından yürütülen projelerde, proje konularında görevlendirilmek üzere kendi konularında uzman olan kişileri, proje danışmanı olarak görevlendirebilir.”
Aynı Yönetmeliğin 11 inci ve 12 nci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.
Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Bu Yönetmelik hükümlerini Marmara Üniversitesi Rektörü yürütür.