17/3/1984 tarihli ve 18344 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yedek Subay Aday Adaylarından veya Yedek Subay Adaylarından Erbaş ve Er Çıkarılacaklara İlişkin Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci ve ikinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Yedek subay yetiştirilmekte iken veya yedek subay okuluna sevklerinden önce işlenmiş olsa dahi aşağıda belirtilen engel hâlleri belge ile anlaşılanlar, okul disiplin kurullarının vereceği subay olamaz kararı ve ilgili Kuvvet Komutanının/Jandarma Genel Komutanının onayı ile er olarak çıkarılırlar."
"Disiplin kurulu kararının ilgili Kuvvet Komutanı/Jandarma Genel Komutanı tarafından onaylanmasına kadar okulda kalması sakıncalı görülenlerin disiplin kurulu kararı ile birlikte okuldan ilişikleri kesilebilir."
Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Yedek subay öğreniminde başarı gösteremeyenler kesinleşen not durumlarına göre mensubu olduğu Kuvvet Komutanlığınca/Jandarma Genel Komutanlığınca erbaş çıkarılırlar."
Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Yönetmeliğin 5 inci maddesinin üçüncü fıkrasının (4) numaralı alt bendinin uygulanmasında elde edilen bilgi ve belgelerin ast kademelere intikalinin sakıncalı görüldüğü hallerde ilgili Kuvvet Komutanlığı/Jandarma Genel Komutanlığının istemi üzerine, yedek subay adayı sınıf okullarındaki üst disiplin kuruluna sevk edilir. Bu kurulun vereceği karara göre işlem yapılır."
Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 9
Bu Yönetmelik hükümlerine göre yapılacak işlemler, kullanılacak belgeler, belgelerin değerlendirilmesi, er veya erbaş olarak çıkarılacakların sevkleri ve diğer hususlar Millî Savunma Bakanlığı veya Kuvvet Komutanlıkları/Jandarma Genel Komutanlığınca çıkarılacak yönergelerde düzenlenir.”
Yürürlük
Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Savunma Bakanı yürütür.