Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:

MADDE 1

18/10/2019 tarihli ve 30922 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“c) Aile Hekimliği Dönemi: Klinik tıp bilimleri eğitim-öğretimine dayalı olarak hekimlik eğitim-öğretimini tamamlayan, en fazla 12 ay süren ve 6 ncı eğitim-öğretim dönemini kapsayan eğitim-öğretim sürecidir.”

MADDE 2

Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(2) Dönem I, dönem II, dönem III öğrencileri için akademik takvimde yaz ve yarıyıl tatil dönemleri Fakülte Kurulunca karara bağlanıp Senato tarafından belirlenir ve belirlenen yaz ve yarıyıl tatilleri fakültenin tatil dönemleri olarak kabul edilir. Dönem IV, dönem V ve dönem VI öğrencilerine yapılan öğretimlerin tatil dönemlerine rastlayan kısımları, yaz ve yarıyıl tatillerinde yapılan öğretim olarak kabul edilir.”

“(3) Tıp eğitimi; dönem I, II ve III’te ders kurulları, dönem IV ve V’te klinik stajlar ve dönem VI’da intörnlük esasına göre yapılır.”

MADDE 3

Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin üçüncü fıkrasının (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“e) Sınav sonuçlarının hesaplanıp 24/3/2016 tarihli ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hükümlerine uygun şekilde ilan edilmesini sağlar.”

MADDE 4

Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Staj eğitim sorumluları

MADDE 18

(1) Staj eğitim sorumluları dönem IV ve V’te her klinik staj için anabilim dalı başkanı tarafından anabilim dalında görevli öğretim üyeleri arasından seçilir. Dönem koordinatörüne karşı sorumludur. Görevleri aşağıda belirtilmiştir:

a) Staj ders programını hazırlar, programın eksiksiz ve düzenli bir şekilde yürütülmesini sağlar.

b) Staj süresince ders veren öğretim elemanlarının yoklamaları düzenli bir şekilde yapmasını sağlar ve bunların öğrenci devam çizelgesine işlenmesini denetler.

c) Kurul sonunda öğretim üyesi ve öğrenciden gelen geribildirimleri değerlendirerek dönem koordinatörüne raporlar.”

MADDE 5

Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinin (1) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

“1) İlgili yönergede yer alan haklı ve geçerli nedenlerin ve Fakülte Yönetim Kurulunun mazeret olarak kabul edeceği benzer diğer hallerin Fakülte Yönetim Kurulunca uygun görülmesi durumunda öğrencilere dönem içi ve dönem sonu sınavlar için mazeret sınavı hakkı verilir. Öğrencilerin gireceği mazeret sınavının tarihi ve saati Fakülte Yönetim Kurulu tarafından belirlenir ve ilgiliye mazeret sınav tarihinden en az 2 gün önce tebliğ edilmesi sağlanır. Mazeret sınavlarına girmeyen öğrencilere ikinci bir mazeret sınavı hakkı verilmez.”

“(2) Öğrenciler sınavlara belirlenen gün ve saatte girmek, kimlik belgeleri ile istenecek diğer belgeleri yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Aksi halde sınava alınmazlar. Sınava girmeyen öğrencinin notu 0 olarak belirlenir.

(3) Dönem I-II-III’te dönem koordinatörleri, kurul sonu sınav sonuçlarını, 6698 sayılı Kanun hükümlerine uygun şekilde sınav tarihlerinden sonra en geç 5 iş günü içerisinde ilan eder. Final ve bütünleme sınavlarının açıklanması ise Dekanlık tarafından aynı şekilde yapılır. Sınav sonuçlarına yapılan itiraz durumunda itiraz sürecine bağlı kalmak şartı ile bu süre değişebilir ancak bir sonraki sınav tarihinden önce bu süreç tamamlanarak nihai sonuçlar açıklanır. İtiraz sonrası olan not değişikliklerinin Öğrenci Otomasyon Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden düzeltilmesi işlemi Dekanlık tarafından yapılır.”

MADDE 6

Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin birinci ve ikinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Dönem I-II-III’te öğrenciler sınavın yapıldığı tarihi izleyen 3 iş günü içinde Dekanlığa dilekçe ile başvurarak, kaynak göstermek koşulu ile bilimsel ve teknik gerekçelerle sınav sorularına itiraz edebilirler. Bu itirazlar ilgili dönem koordinatörü tarafından ölçme ve değerlendirme komisyonuna iletilir. Kurul soruda maddi hata görürse içeriğine itiraz edilen soru/sorular iptal edilerek değerlendirme dışı bırakılır. İtiraz sonuçları komisyon tarafından en geç 5 iş günü içinde karara bağlanarak bilimsel gerekçeleri ile birlikte yazılıp Dekanlığa bildirilir. Sonuçlar Dekanlık tarafından OBS üzerinden ilan edilir ve bu yolla öğrencilere tebliğ edilmiş sayılır.

(2) Dönem I-II-III’te öğrenciler sınav sonuçlarının duyurulduğu tarihi izleyen 3 iş günü içinde Dekanlığa dilekçe ile başvurarak sınav evraklarının maddi hata yönünden yeniden incelenmesini isteyebilir. Yapılan itirazlar ölçme ve değerlendirme komisyonu ve dönem koordinatörü tarafından en geç 3 iş günü içerisinde incelenerek sonuçlandırılır. Yapılan değerlendirme sonunda sınav sonucu Dekanlık tarafından duyurulur ve itiraz sonrası yapılan değerlendirmede bulunan sonuç sınav notu olarak dikkate alınır.”

MADDE 7

Aynı Yönetmeliğin 31 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“a) Bir ders kurulu içindeki ders ağırlığı, kurul toplam ders yükünün % 5’inden fazla olan dersler baraja tabi olur. Öğrenci baraja tabi derslerin her birine ait toplam puanın en az %50’sini almak zorundadır, aksi halde puan düşürme işlemi yapılır. Bir ders kurulundaki derslerin bir veya daha fazlasından %50’den az not alan öğrencinin, o dersten aldığı not ile o dersin toplam notunun %50’si arasında kalan fark, ders kurulu sınavı toplam notundan düşülür. Baraj uygulaması yılsonu genel sınavı ve bütünleme sınavları için uygulanmaz.

b) Ders kurulu notu; dönem I-II-III’te her kurul için yapılan ders kurulu sonu teorik sınav notu ve pratik sınav notunun toplamı ile bulunur. Ders kurulundaki farklı derslerin kurul sonu sınav notuna etki oranı, kurul içindeki ders saati yüklerine göre (teorik ve pratik toplam ders saatine göre) hesaplanır.”

MADDE 8

Aynı Yönetmeliğin 32 nci maddesinin dördüncü ve beşinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddenin altıncı fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

“(4) Yılsonu geçme notu; dönem içinde yapılan ders kurulu sonu sınavı (ara sınav/vize) notlarının ortalamasının %60’ı ile yılsonu genel sınavı (final) notu ya da bütünleme sınavı notunun %40’ının toplamı ile bulunur. Yılsonu geçme notu 60 ve üzerinde olanlar ilgili ders yılını başarı ile tamamlamış sayılır.

(5) Devam zorunluluğunu yerine getirerek yılsonu final sınavına girme hakkı kazandığı halde sınava girmeyen veya yılsonu geçme notu 60 puanın altında olan (dönem içi kurul sonu sınavı ortalaması ve final sınavı notları kullanılarak hesaplanan) öğrenci başarısız kabul edilir ve aynı yıl içerisinde yapılan bütünleme sınavına alınır.”

MADDE 9

Aynı Yönetmeliğin 33 üncü maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Not yükseltme amacıyla bütünleme sınavına girilemez.”

MADDE 10

Aynı Yönetmeliğin 34 üncü maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Yılsonu geçme notu 60 ve üzerinde olmayan öğrenciler veya yılsonu sınavına girme hakkı olduğu halde sınava girmeyen öğrenciler başarısız kabul edilerek yılsonu sınav sonuçlarının nihai ilan edildiği tarihten en erken 1 hafta en geç 4 hafta sonra yapılacak olan bütünleme sınavına girebilirler. Bütünleme sınavından alınan notlar yılsonu genel sınav (final sınavı) notu yerine geçer. Bütünleme sınavı notu ile hesaplanan yılsonu geçme notu 60’ın altında olan öğrenci başarısız sayılır ve o ders yılını tekrar eder.

(3) Yılsonu genel sınavına girmeyen öğrenciler yılsonu bütünleme sınavına da girmezse başarısız sayılır ve o ders yılını tekrar eder. Bu durumdaki öğrencinin ders kurul not ortalaması dikkate alınmaz.”

MADDE 11

Aynı Yönetmeliğin 36 ncı maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Dönem IV ve V’te bir üst döneme geçme hakkı kazanan öğrenci bulunduğu dönemdeki bütün stajlarını başardığı tarihten sonra başlayan ilk staj grubu ile birlikte bir üst döneme başlar. Öğrenci yeni ders yılının başlamasını beklemeksizin bir üst sınıfın uygun olan bir stajının rotasyonunun başlangıcına kaydedilir. Bu durumdaki öğrenci akademik takvim ile belirlenmiş staj rotasyon başlangıç tarihlerini bekler.”

MADDE 12

Aynı Yönetmeliğin 39 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 39

(1) Dönem VI öğrencilerinin stajdaki başarı durumu sorumlu öğretim üyesi ve anabilim dalı başkanlığı tarafından öğrencinin tüm çalışmaları (klinik, poliklinik, laboratuvar, saha çalışmaları, hasta kayıtları, epikrizler, genel tıp birikimi, görev sorumluluğu, psikososyal durumu, hasta yaklaşımları, nöbetler, seminer ve benzeri aktivitelerdeki) ile ilgili başarı durumu değerlendirilerek belirlenir. Öğrencilerin başarısı “yeterli” veya “yetersiz” şeklinde değerlendirilir. Ayrıca daha nesnel fikir vermesi açısından 100 üzerinden puanlama da yapılır. Yeterlilik verilen intörn doktorun alacağı puan 60 ve üzerinde olmalıdır. Ancak dönem VI öğrencilerinin staj başarı durumları ve notları GANO’ya etki etmez.”

MADDE 13

Aynı Yönetmeliğin 49 uncu maddesinin birinci ve üçüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(1) Öğrencilere yapılacak olan tebligatlar, öğrencinin kendisine elden veya Üniversiteye bildirdiği adrese iadeli taahhütlü olarak yapılır.”

“(3) Öğrencileri ilgilendiren duyurular, Fakültenin ilan panolarında veya Fakültenin/Üniversitenin internet sayfalarında ilan edilir. Bu duyurular öğrencilere tebliğ hükmündedir.”

“(4) Sınavlarla ilgili her türlü açıklama, başvuru ve sınav sonuçlarının öğrencilere duyurulması, tebliğ hükmünde olmak üzere öğrencilerin kişisel bilgi ve şifreleri ile girebildikleri güvenli elektronik ortamlarda yapılabilir.”

MADDE 14

Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 15

Bu Yönetmelik hükümlerini Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü yürütür.