Dosya olarak kaydet: PDF - WORD

Ekler

Görüntüleme Ayarları:

MADDE 1

12/4/2012 tarihli ve 28262 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Bitki Adı ile Anılan Yağlar Tebliği (Tebliğ No: 2012/29)’nin Ek-1’inde yer alan “Bitkisel Yağların Gaz Likit Kromatografi ile Tespit Edilen Yağ Asitleri Kompozisyonu (Toplam yağ asitleri yüzdesi olarak)” tablosunun yağ asitlerine karşılık gelen fındık yağı başlıklı 7 nci sütunu aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Yağ asitleri Fındık Yağı
Kaproik
C6:0
TED
Kaprilik
C8:0
TED
Kaprik
C10:0
TED
Laurik
C12:0
TED
Miristik
C14:0
TED-0,1
Palmitik
C16:0
4.2-8,9
Palmitoleik
C16: 1
TED-0,5
Margarik
C17:0
TED-0,1
Heptadesenoik
C17:1
TED-0,1
Stearik
C18:0
Oleik
C18:1
74,2-86,7
Linoteik C18:2 5,2-18.7
Linolenik
C18:3
TED-0,3
Araşidik
C20:0
TED-0,2
Eikosenoik (Gadoleik)
C20:1
TED-0,2
Eikosadienoik
C20;2
TED
Behenik
C22:0
TED-0,1
Dokosenoik (Erusik)
C22: 1
TED-0,1
Dokosadienoik
C22:2
TED
Lignoserik
C24:0
TED
Nervonik
C24: 1
TED-0,3

MADDE 2

Aynı Tebliğde yer alan Ek-4 aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 3

Aynı Tebliğe aşağıdaki geçici 2 nci madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 2

(1) Bu maddenin yayımı tarihinden önce faaliyet gösteren gıda işletmecileri 1/1/2016 tarihine kadar bu Tebliğ hükümlerine uymak zorundadır.”

MADDE 4

Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5

Bu Tebliğ hükümlerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı yürütür.