12/4/2012 tarihli ve 28262 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Bitki Adı ile Anılan Yağlar Tebliği (Tebliğ No: 2012/29)’nin Ek-1’inde yer alan “Bitkisel Yağların Gaz Likit Kromatografi ile Tespit Edilen Yağ Asitleri Kompozisyonu (Toplam yağ asitleri yüzdesi olarak)” tablosunun yağ asitlerine karşılık gelen fındık yağı başlıklı 7 nci sütunu aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
| Yağ asitleri | Fındık Yağı |
| Kaproik C6:0 |
TED |
| Kaprilik C8:0 |
TED |
| Kaprik C10:0 |
TED |
| Laurik C12:0 |
TED |
| Miristik C14:0 |
TED-0,1 |
| Palmitik C16:0 |
4.2-8,9 |
| Palmitoleik C16: 1 |
TED-0,5 |
| Margarik C17:0 |
TED-0,1 |
| Heptadesenoik C17:1 |
TED-0,1 |
| Stearik C18:0 |
|
| Oleik C18:1 |
74,2-86,7 |
| Linoteik C18:2 | 5,2-18.7 |
| Linolenik C18:3 |
TED-0,3 |
| Araşidik C20:0 |
TED-0,2 |
| Eikosenoik (Gadoleik) C20:1 |
TED-0,2 |
| Eikosadienoik C20;2 |
TED |
| Behenik C22:0 |
TED-0,1 |
| Dokosenoik (Erusik) C22: 1 |
TED-0,1 |
| Dokosadienoik C22:2 |
TED |
| Lignoserik C24:0 |
TED |
| Nervonik C24: 1 |
TED-0,3 |
Aynı Tebliğde yer alan Ek-4 aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
Aynı Tebliğe aşağıdaki geçici 2 nci madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 2
(1) Bu maddenin yayımı tarihinden önce faaliyet gösteren gıda işletmecileri 1/1/2016 tarihine kadar bu Tebliğ hükümlerine uymak zorundadır.”
Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Bu Tebliğ hükümlerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı yürütür.